Corporate: Office | Lab | R&D

IDEXX Laboratories

Corporate Office Expansion & Renovation

This major campus expansion and renovation allowed IDEXX to meet two goals: to reinvent the company’s image as an innovative, world-class leader in science and technology; and to create a more human-friendly and inspiring work environment, which includes a connection to nature. A new exterior façade unifies new and existing construction with a clean, white masonry veneer, representing the elegant precision of “science”. The expansive exterior is anchored by towers, noting points of entry and vertical interior circulation. Clad with zinc panels, the towers convey an “earthy” feeling and a link to nature.

A unique courtyard “BioCourt” was created within the massive building's core, offering employees an outdoor space for meetings, lunch breaks, or respite. Abundant daylight pours into offices in both the addition and existing building. The facility’s primary circulation path travels past the BioCourt, for a strong visual connection to nature throughout the day.

AWARDS:

  • AIA NH Excellence in Architecture, Honor Award

Other projects for IDEXX Laboratories: