K-12 Education

Brewster Academy

Admissions Office

The Brewster Academy Admissions Department was operating in a building with limited accessibility and structural deficiencies. After careful listening and vision planning sessions, together we determined the best solution was the expansion and relocation of the Admissions Department. Brewster Academy was steadfast in their desire to honor the Academy’s history and create the proper first impression. 

The 3,300 SF program is organized about the structural grid of the vaulted timber roof frame. It is anchored at one end by views of the lake and the other by large windows overlooking an active, 3 story circulation hub. Private offices and mechanical spaces are pulled to the side, maximizing the central circulation core. Offices are supported by flexible furniture pods, each providing meeting, greeting, and working space depending on daily and seasonal activity levels.

To accommodate the Admissions program, a centralized mezzanine overlook was closed and a floor was added, creating additional area while providing acoustic separation from the active Learning Center below. Materials are clean and timeless: wood, glass, natural stone and a unique, offset carpet pattern.

Finishing touches include abundant technology, iPad sign out stations, a full marketing and print shop, mini bistro, and a subtle abstract window film composition that draws inspiration from the natural surroundings while providing privacy for the offices beyond.